Finns inte så många i lager.
Du har lagt till en vara i kundvagnen!

Jojobaolja

Jojobaoljan liknar hudens egen struktur och tas därför väldigt lätt upp av huden. Oljan innehåller en del viktiga mineraler och vitaminer inkl den viktiga vitamin E. Den har en naturlig solskyddsfaktor på ca 4 (Amerikansk standard) och används därför i LAKSHMI’s sololjor. Lindrar hudinflammationer, eksem, akne, ärrbildningar och är hårvårdande. Passar alla hudtyper och är mycket mild för reaktiv hud.

224.58 kr/st inkl moms
Volym: 30 ml
Finns i lagerArtikelnr: 216
Pay securely withKlarna
Ayurveda Mer info

Balanserar vata, pitta och kapha

Denna olja är egentligen ett flytande vax och utvinns ur nöten från buskar som växer i öknen i Nordamerika och Mexiko. Växten kan bli upp till 3 meter hög och användes flitigt av den inhemska indianska befolkningen, mot framförallt olika typer av infektioner. Dess kemiska struktur gör att den aldrig oxiderar och kan alltså hålla hur länge som helst.
1933 fann forskare att oljan liknade walrat som utvanns ur valar. walrat används av vissa kosmetikaföretag som en naturlig emulgator i deras krämer.
Men denna olja kan alltså användas istället för walrat och det gör LAKSHMI. Jojobaoljan liknar hudens egen struktur och tas därför väldigt lätt upp av huden.
Den har en naturlig solskyddsfaktor på ca 4 och används därför i LAKSHMI’s sololjor, tillsammans med shea smör och sesamolja bl.a.

Används för:
Dermatosis – hud inflammationer mm
Eksem - Psoriasis
Akne
Ärrbildningar
Hårvårdande - finns i Lavendel schampot mm
UV-skyddande effekt - finns i Sunveda solprodukter
Den gör huden mjuk och passar alla hudtyper.
Oljan innehåller en del viktiga mineraler och vitaminer inkl den viktiga vitamin E.