Finns inte så många i lager.
Du har lagt till en vara i kundvagnen!

Mandelolja 1 L

Mandelträdet blommar rikt med vackra vita eller röda blommor och kan bli upp till 7 meter högt och förekommer i olika
varianter. Sötmandelträdet har sitt ursprung i Asien men odlas nu främst runt Medelhavet och i Kalifornien, Kina, japan och
Australien. Trädets frukt är en s k stenfrukt, fröet/mandeln består av nästan 50% olja! Oljan bör vara kallpressad och ha sin doft och smak kvar

499 kr/st inkl moms
Volym: 1L
Finns i lagerArtikelnr: 221
Betala säkert medKlarna
Användning Ayurveda Kontraindikationer Innehåller

Används till:
Halvfet olja som absorberas ganska långsamt (20-50 minuter).
Torr, grov, rynkig (brukar gälla som antirynkolja), all slags känslig hy, babyhy, hy med pormaskar.
Gammaldags laxermedel och som lindrande medel vid hosta och förgiftningar med alkalier och syror.
Bra till oljeinpackningar i håret!

Tas upp ganska långsamt av huden, därför bra i massage - händerna glider lätt, om än det ibland kan bli lite
klibbigt. Inom aromaterapi är den kanske mest använda oljan - lätt att massera med och de flesta tål den.


Harmoniserar bra med: och blandas ofta ut med aprikoskärnolja eller persikokärnolja Kan tunnas ut med druvkärnsolja och/eller solrosolja eller sesamolja.


Används sällan i mat men är delikat som salladsolja. Räknas inte som matolja i Sverige och har därför högre moms.


V- och P/K+
Används för oro och stress, masseras då på huvudet och under fötterna (när man skall sova). Kan användas som inpackning av håret som du behåller hela natten.


Kontraindikationer: Nötallergiker brukar i allmänhet tåla mandelolja.
Kan ge kosmetika akne (pyttesmå knottriga utslag i ansiktet) som går bort då man slutar använda oljan.
Kallpressad är minst behandlad och ska användas, varmpressad olja innehåller lösningsmedel och besprutningsmedel.

Söt Mandelolja armeniaca L – ekologisk


Mättade fettsyror 8-15 %           Enkelomättade fettsyror 65-70 %             Fleromättade fettsyror 20-28 %
• Palmitinsyra 4-9 %                  • Omega 9: Oljesyra 64-82 %                 • Omega 6: Linolsyra 8-28 %
• Stearinsyra 3 %                       • Omega 9: Palmitolsyra < 1 %              • Linolensyra under 1 %